Mysigt Hotell på Landet – En Övernattning Med Charm

30 juli 2024 Lotta Alberius

editorial

Ibland är det avkopplingen, tystnaden och naturen som ropar efter oss, och svaret är ofta ett charmigt litet hotell på den svenska landsbygden. I hjärtat av Småland, långt bort från storstadens brus och stoj, slår Smålandstorpet, ett nett och inviterande lanthotell, sina dörrars intima värld upp för besökaren som söker lugn, ro och personlig beröring. Maria och Johan Haggård hälsar varmt välkommen till sin skogsgård, där vackra hus kring en gårdsplan inbjuder till en upplevelse bortom det vanliga.

Vagga i Personligt Inredda Hus

I en värld där det opersonliga ibland tar över är Smålandstorpet en uppfriskande kontrast. Med endast åtta bäddar, två i varje vilostad, erbjuder det en stillsam harmoni som går i linje med landskapets egna rytm. Resenären, vare sig det är en jobbtripp, en ensam reträtt eller en romantisk helg, möts av sorgfält utvalda inredningsdetaljer. Återbruk och kärlek till det överlämnade är tydliga nyckelord. Sängarna, de allra viktigaste, kommer från Hilding medan Värnamo of Sweden står för de behagliga täckena och kuddarna. Möjligheten till en god natts sömn är ett löfte som hotellvärdarna stolt går i god för.

Varje hus erbådar dess eget kök, med undantag för ’Hemligheten’ istället ingår alla måltider för dess gäster. Gamla Torpet, Gamla Garaget, Ladugården och Hemligheten: var och en en del av pusslet som möter varje gästs personliga förväntningar på ett lanthotell.

Symbios Med Naturen och Lokal Kultur

Vid Smålandstorpet får avkopplingen nya betydelser. Bland trädens lekfulla viskningar och de närbelägna getterna som fridfullt betar, är naturen ständig följeslagare. Aktiviteter som bastubad vid sjökanten, cykling på mjuka lantliga grusvägar eller skogsutflykter i svamp- och bäriga marker är några val som står till buds. Hotellet är dessutom en perfekt bas för att undersöka charmen hos lokala caféer, gårdsbutiker och närliggande naturfenomen.

För dem som ser morgonen som dagens höjdpunkt, har Smålandstorpet frukosttjänster som kommer att glädja. Ett bord dukas lengtansfullt med hembakat, färskt bröd samt andra frukostdelikatesser, serverade i husets egen lugn vid önskad tidpunkt.

mysigt hotell på landet

En Inbjudan Till Själens Värmande Rum

En bastukväll med vedeldad ljuvlig värme kan vara precis vad kropp och sinne längtar efter. För en extra dimension av relax erbådar Smålandstorpet möjligheten. Du stiger ner och avnjuter bastuns hettan vid strandkanten, en naturupplevelse som kan vinnas året om. Med både bastu och vintersäsongens isvak upplevelser, finns anledning nog att avsluta dagen fullständigt avslappnad och förnyad.

Njut av Smålandstorpet

När längtan till landet kallar, är svaret tydligt: Smålandstorpet. Detta småskaliga, orörd och bilderboksvärdiga hotell står som synonym för svensk unik och äkta idyll. En paradoxal avkoppling där hantagets banking mot övermårgor og dodots gnisslande skrin anslår visitorens vardag.

Fler nyheter