Boende i Grövelsjön: upplev naturen på nära håll

17 november 2023 Julia Zsiga

editorial

Grövelsjön är en idyllisk by belägen i Högfjällsnaturreservatet i norra Dalarna. Med sin vackra natur, vidsträckta fjäll och otroliga vyer lockar Grövelsjön besökare året runt. Oavsett om du är en äventyrssökare eller bara vill koppla av och njuta av naturen finns det gott om boendealternativ att välja mellan. Här är några av de bästa boendemöjligheterna i Grövelsjön.

Hotell Grövelsjögården

Ett populärt val för boende i Grövelsjön är Hotell Grövelsjögården. Detta charmiga hotell är beläget vid sjön och erbjuder fantastisk utsikt över fjällen. Hotellet har bekväma rum och sviter, samt en restaurang som serverar läckra lokala rätter. Du kan också njuta av avkoppling i hotellets bastu eller ta en promenad längs sjön. Hotell Grövelsjögården är den perfekta basen för att utforska området och prova på olika friluftsaktiviteter.

imageStugor och semesterhus

För den som vill ha lite mer privatliv och självhushållning finns det gott om stugor och semesterhus att hyra i Grövelsjön. Dessa boendealternativ är perfekta för familjer eller grupper av vänner som reser tillsammans. Stugorna är oftast välutrustade med kök, badrum och bekväma sovplatser. Du kan koppla av på verandan och njuta av den friska fjälluften eller tända en brasa i vedspisen under de kyliga vinterkvällarna. Att hyra en stuga eller ett semesterhus ger dig friheten att utforska området i din egen takt och njuta av den vackra naturen. Ett tips är att kika här: https://www.grovelsjogarden.se/boende

Vandrarhem

För resenärer som är ute efter ett prisvärt boende är vandrarhem ett utmärkt alternativ. I Grövelsjön finns ett antal vandrarhem som erbjuder bekväma rum och trevliga gemensamma områden. Vandrarhemmen är perfekta för den som reser ensam eller för backpackers. Du kan träffa andra resenärer, dela reseupplevelser och utbyta tips och råd. Vandrarhemmen är också ett bra val om du är ute efter att komma i kontakt med lokalbefolkningen och uppleva den genuina Grövelsjön-kulturen.

Camping

Om du är en äventyrssökare och föredrar att bo närmare naturen kan du välja att campa i Grövelsjön. Det finns flera campingplatser i området där du kan sätta upp ditt tält eller hyra en stuga. Att campa ger dig möjlighet att vakna upp till ljudet av fågelsång, andas in den friska fjälluften och vara omgiven av den vackra naturen. Du kan också delta i olika utomhusaktiviteter som fiske, vandring och cykling. Camping är den perfekta boendealternativet för den som vill komma nära naturen och uppleva allt som Grövelsjön har att erbjuda.

Fler nyheter